ΤΣΙΡΚΑΣ A. ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός και Αεροναυπηγός

Επίκουρος Καθηγητής

O Δρ. Τσίρκας Σωτήριος ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και Αεροναυπηγός, κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Αεροναυπηγών στον Τομέα Εφαρμοσμένης Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης έχει παρακολουθήσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διαχείριση Τεχνικών Έργων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Σήμερα αποτελεί μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κατέχει την θέση του Επίκουρου Καθηγητή, ενώ διδάσκει σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για 15 συναπτή έτη. Από το 1999 εργάζεται και ως ελεύθερος επαγγελματίας με αντικείμενο την μελέτη, ανάλυση και εφαρμογή μεταλλικών κατασκευών και την πραγματοποίηση πάσης φύσης ηλεκτρομηχανολογικών έργων. Είναι κάτοχος εργοληπτικού πτυχίου, πραγματογνώμων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και της Τροχαίας Πατρών, Τεχνικός Ασφαλείας, καθώς και Ενεργειακός Επιθεωρητής.

Τα ερευνητικά του αντικείμενα περιλαμβάνουν, τις κατεργασίες μεταλλικών υλικών, την ανάλυση των κατασκευών, τον χαρακτηρισμό των μεταλλικών και σύνθετων υλικών, την αντοχή των υλικών, την προσομοίωση κατεργασιών με πεπερασμένα στοιχεία, τον σχεδιασμό σε CAD, τον προγραμματισμό εργαλειομηχανών CNC και ρομποτικών συστημάτων, κ.α. Επιπρόσθετα, έχει συμμετάσχει σε 10 ερευνητικά προγράμματα διεθνούς και μη εμβέλειας με συνεργασίες σε παγκόσμια κλίμακα. Μέρος του ερευνητικού του έργου έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές.


Επικοινωνία

+302610.369.283

stsirkas@uop.gr

Sotirios Tsirkas