ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Πανεπιστημιακός Υπότροφος

Ο Σπυρίδων Γραμματικόπουλος έλαβε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού από το Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών το 2007 και το Διδακτορικό του Δίπλωμα το 2014 από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής. H Διδακτορική του Διατριβή είχε τίτλο “Μελέτη, χαρακτηρισμός και ιδιότητες νέων υλικών υψηλής τεχνολογίας”.
Από το 2007 έως το 2013 εργάστηκε σαν υποψήφιος διδάκτορας στο εργαστήριο Υλικών Υψηλής Τεχνολογίας του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Την περίοδο 2010 – 2012 παρείχε επικουρικό διδακτικό έργο στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Μετά την λήψη του διδακτορικού διπλώματος παρείχε ερευνητικό έργο στο Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, σαν Μηχανολόγος Μηχανικός – Επιστημονικός Συνεργάτης κατά την περίοδο 2014 – 2016 ανά διαστήματα, συμμετέχοντας σε 2 ερευνητικά έργα.
Τον Οκτώβριο του 2016 εντάχθηκε στο εκπαιδευτικό δυναμικό του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, και συγκεκριμένα στην Σχόλη Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του Ακαδημαϊκού Υπότροφου στη βαθμίδα του Επίκουρου, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προσφέροντας διδακτικό έργο στα προπτυχιακά μαθήματα του τμήματος. Επιπλέον, συμμετέχει σε διάφορες ερευνητικές και άλλες, δράσεις του τμήματος, καθώς και σε επιβλέψεις διπλωματικών εργασιών.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων, το γραφένιο, την νανομηχανική, τις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας, τον σχεδιασμό μηχανολογικών συστημάτων, την νανοτεχνολογία γενικότερα, τα πλασμόνια, τη μηχανική του γραφενίου και των δυσδιάστατων κρυστάλλων, την νανολυθογραφία, τις τεχνικές των λεπτών υμενίων, τα νανοσωματίδια, την αντοχή υλικών, τις μηχανολογικές κατασκευές κ.α.
Έχει δημοσιεύσει τουλάχιστον 15 άρθρα σε τεκμηριωμένα επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους με κριτές.
Έχει δημοσιευμένο έργο τουλάχιστον 25 άρθρων σε πρακτικά διεθνώς αναγνωρισμένων συνεδρίων, ημερίδων και σχολείων, από τα οποία έχουν παρουσιαστεί αναλυτικά, 19 έντυπες παρουσιάσεις με την μορφή Poster και 6 προφορικές παρουσιάσεις. Επιπλέον, έχει πάνω από 35 citations στο ερευνητικό του έργο (Πηγή: Google scholar).
Τέλος, είναι ενεργό μέλος της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών από το 2007.


Επικοινωνία

+302610.369.283

s.grammatikopoulos@gmail.com

Spyridon Grammatikopoulos